Herplaatsing

Herplaatsing

Overweegt u een (jong) volwassen hond aan te schaffen? Bijvoorbeeld een asielhond, een hond van een herplaatsstichting of van een particulier? Bedenk dan goed van te voren dat een (jong) volwassen hond altijd een verleden heeft. Belangrijk is het van te voren een aantal zaken goed op een rijtje te zetten. Wij kunnen u hierbij helpen. Bel en maak een afpraak voor een aanschafadvies.

Mishandelde honden zijn vaak getraumatiseerd. Honden die gezworven hebben, kunnen weinig vertrouwen in mensen hebben. Dit soort honden vergen heel veel tijd, aandacht en inzet van mensen met veel kennis, ervaring en geduld in de omgang en opvoeding van honden.

Ook zijn sommige honden niet goed opgevoed en gedragen zij zich onaangepast naar mens en dier. Uiteraard zijn er ook probleemloze honden die een goed tehuis zoeken!

Het kiezen van zo’n (jong) volwassen hond gaat vaak met de nodige emoties gepaard en veel mensen willen graag zo’n hond helpen of redden. De vaak hartverscheurende verhalen en foto’s op de sites van asiels, marktplaats of herplaatstichtingen dragen daar aan bij.

Wij kunnen u helpen bij uw keuze en gaan desgewenst samen met u naar het asiel of particulier om rustig te kijken naar de daar aangeboden honden. Samen kijken wij welke hond het meest geschikt is voor uw situatie. Wij gaan samen wandelen met de hond en kijken hoe deze zich gedraagt. Als gedragstherapeut zijn wij in staat een goede inschatting te maken van het karakter en het gedrag van de hond. Zo vinden wij samen een goede match. Ook kunnen wij u helpen bij de opvoeding en begeleiding van de door u gekozen hond. De kosten bedragen 65,00 euro per uur.